ОСТАННІ НОВИНИ

В ISW розповіли, як Росія використає атаку безпілотника на Кремль

Наталя Дуляба

|

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що Росія використає удар дрона по Кремлю для того, аби скасувати ще більше парадів на 9 травня. Про це йдеться у звіті за 4 травня.

Експерти відзначають, що російські чиновники, ймовірно, використовують нічний удар безпілотника по Кремлю 3 травня, щоб скасувати ще більше парадів до Дня перемоги 9 травня.

В ISW зауважують, що на наступний день в Росії все ще реагували на удар безпілотником по Кремлю. Слідчий комітет Росії оголосив, що порушив кримінальну справу «за фактом терористичного акту у зв’язку зі спробою завдати удару по Кремлю» і таким чином ще більше посилив наратив про те, що в атаці винен Київ.

Зазначимо, напередодні аналітики ISW заявили, що Росія могла сама інсценувати атаку на Кремль, щоб продемонструвати росіянам війну проти України як екзистенційну й створити умови для ширшої мобілізації населення.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, у Кремлі заявили, що в ніч на 3 травня два українські безпілотники атакували резиденцію Путіна в центрі Москви.

Це назвали «спланованою терористичною акцією» та «замахом на президента Росії». Відтак у Кремлі наголосили, що керівництво РФ залишає за собою право відповісти за це «там і тоді, коли вважатиме за потрібне».

При цьому в мережі почали поширювати відео, на якому видно, як над Кремлем летить безпілотник і вибухає над однією з веж.

В Офісі президента відповіли, що нічого не знають про так звану атаку на Кремль, оскільки всі свої сили і засоби Україна скеровує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих. А активність російських пропагандистів назвали «нагнітанням перед 9 травня».

Як відомо, традиційні паради з нагоди 9 травня у Росії скасували щонайменше у 20 містах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *