ОСТАННІ НОВИНИ

В Офісі президента прокоментували дрони над Кремлем

Наталя Дуляба

|

Україна не має інформації про так звані атаки дронів на Кремль, здійснені у ніч на 3 травня. А активність російських пропагандистів із цього приводу є «нагнітанням перед 9 травня». Про це сказав речник президента Сергій Никифоров у коментарі Українській правді.

«У нас немає інформації про так звані нічні атаки на Кремль, але як неодноразово заявляв президент Зеленський, усі наявні сили та засоби Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих.

Окремо дивують формулювання держави-терориста. Теракт – це зруйновані під’їздами будинки у Дніпрі та Умані або ракета у чергу на вокзалі у Краматорську і багато інших трагедій. А те, що відбулося у Москві, вочевидь, – нагнітання ситуації перед 9 травня. Очікуваний прийом від наших супротивників», – прокоментував він.

Зі свого боку радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що безпілотники над Кремлем свідчать про підготовку масштабного теракту самим російським керівництвом.

«Щодо дронів над Кремлем. Все передбачувано… Росія явно готує масштабний терористичний акт, тому спочатку затримує в Криму велику групу начебто диверсантів. А потім демонструє “дрони над Кремлем”», – написав Подоляк у своєму Twitter’i.

Він пояснив, що Україна веде виключно оборонну війну і не атакує об’єкти на території РФ, оскільки це не вирішує жодної воєнної задачі. Водночас такі заяви з боку керівництва Росії дозволяють виправдати свої атаки по цивільних.

Як повідомляв Львівський портал, у Кремлі заявили, що в ніч на 3 травня два українські безпілотники атакували резиденцію Путіна в центрі Москви. Це назвали «спланованою терористичною акцією» та «замахом на президента Росії».

При цьому в мережі почали поширювати відео, на якому видно, як над Кремлем летить безпілотник і вибухає над однією з веж.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *