ОСТАННІ НОВИНИ

У квітні побільшало окупантів, готових здатись у полон

Наталя Дуляба

|

У квітні на 10% побільшало російських військових, які готові добровільно здатись у полон через державний проєкт «Хочу жить». Про це заявив спікер проєкту Віталій Матвієнко, повідомляє Генштаб.

Так, протягом квітня заявки про добровільну здачу у полон подали 3200 російських військових. У порівнянні з березнем цей показник зріс на 10%.

Зазначимо, що спікер проєкту «Хочу жить» раніше говорив, що саме у березні цьогоріч окупанти подали рекордну кількість звернень на здачу у полон – трохи більше 3000. При цьому рашисти здавались разом із технікою.

Хвилю такої активності з боку росіян пов’язували із кількома чинниками: очікуваним контрнаступом України, збільшенням втрат серед окупантів та погіршенням загального морально-психологічного стану армії РФ.

Торік на «Хочу жить» фіксували орієнтовно по 1500 заявок на місяць від російських військових. Суттєве пожвавлення почалося восени, невдовзі після оголошення у РФ «часткової мобілізації». Тоді кількість заявок перевалила за 2000 на місяць.

Віталій Матвієнко також додав, що загалом за час існування проєкту надійшло понад 16 тисяч звернень від росіян, сайт відвідали більше 36 мільйонів людей, 32 мільйони з них – з території РФ.

Нагадаємо, усім російським військовополоненим Україна гарантує нерозголошення обставин того, яким чином вони потрапляють у полон. Тобто притягнути до кримінальної відповідальності у РФ за добровільну здачу в полон їх не зможуть. Також Україна обіцяє допомогу тим, хто боятиметься повертатись у Росію.

На утримання одного російського військовополоненого Україна витрачає близько 10 тисяч гривень на місяць.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *