ОСТАННІ НОВИНИ

Рекорд. Понад 3000 російських військових здалися у полон

Андрій Котенський

|

Російські військовослужбовці стали частіше здаватися в полон, а в березні було зафіксовано рекордну кількість подібних заявок – понад 3000. При цьому багато росіян здаються в полон разом із бронетехнікою. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник державного проєкту «Хочу жить» Віталій Матвієнко, повідомляє Слово і Діло.

Він пов’язав сплеск подібної активності з боку росіян із кількома чинниками: очікуваним контрнаступом українських військ, збільшенням втрат серед окупантів та погіршенням загального морально-психологічного стану армії ворога.

«Щодо кількості звернень, то в березні ми зафіксували рекордну їх кількість – понад 3000 звернень, що вдвічі більше, ніж у 2022 році. У жовтні та грудні 2022 року ми в середньому фіксували 1400-1500 щомісячних звернень. У січні-лютому кількість зросла до двох із половиною тисяч», – заявив Матвієнко.

Він також додав, що багато росіян здаються в полон разом із бронетехнікою.

Нагадаємо, за даними Мін’юсту, на утримання одного російського військовополоненого Україна витрачає близько 10 тисяч гривень на місяць.

Раніше повідомлялося, що російська влада заблокувала на території рф сайт проєкту «Хочу жить», через який російські окупанти можуть здатися в полон ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *