ОСТАННІ НОВИНИ

У Повітряних силах розповіли про роботу ЗРК IRIS-T

Анастасія Диняк

|

З жовтня 2022 року, відколи Україна почала використовувати німецькі зенітно-ракетні комплекси IRIS-T, вдалося знищити понад 60 повітряних цілей. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

«ЗРК IRIS-T німецького виробництва із жовтня 2022 року захищає українське небо від російського тероризму. З цього часу дивізіон ЗРК IRIS-T вже знищив понад 60 ворожих повітряних цілей», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Львівський портал, про те, що в Україну прибула перша система ППО IRIS-T, стало відомо 12 жовтня. Вона вже пройшла бойове хрещення.

Наприкінці квітня Німеччина передала Україні другий з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на ефективності цієї німецької системи, адже вона знищує 9 із 10 ракет, які Росія випускає по Україні.

Довідково: ІRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) – інфрачервоні самонавідні ракети. Існують дві версії ракет класу «земля-повітря» для цієї системи: IRIS-T SLS ближнього радіусу дії та IRIS-T SLM середнього радіусу дії.

Випробування IRIS-T SLM було завершене у січні 2022 року. У квітні 2022 року ці ракети були поставлені, зокрема, до Єгипту. Їхня максимальна дальність стрільби становить 40 км, висота – 20 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *