ОСТАННІ НОВИНИ

Росія випустила по Україні 18 ракет

Наталя Дуляба

|

У ніч на понеділок, 1 травня, війська РФ знову здійснили масований обстріл, випустивши по Україні 18 ракет. 15 із них вдалося збити. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Близько 02:30 год. ночі російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря.

Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Українська протиповітряна оборона знищила 15 із них.

Куди саме влучили три інші ракети, наразі ще не відомо.

Нагадаємо, вдосвіта 28 квітня російські окупанти знову вдались до масованої атаки після паузи. Тоді війська РФ випустили 23 крилаті ракети типу Х-101 та Х-555, 21 із них збила українська ППО.

Дві інші ракети влучили у приватний житловий будинок у Дніпрі, там загинули молода жінка і 2-річна дитина, а також у багатоповерхівку в Умані. З-під завалів витягнули тіла 23 людей, в тому числі шістьох дітей.

В українських Повітряних силах кажуть, що під час останніх ударів по Україні росіяни використовували нещодавно виготовлені ракети, які містять високотехнологічні іноземні компоненти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *