ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни використовують нещодавно вироблені ракети з іноземними компонентами, – Повітряні сили

Наталя Дуляба

|

Під час останніх ударів по Україні росіяни використовували ракети, виготовлені нещодавно, вони містять високотехнологічні іноземні компоненти. Про це пише Українська правда з посиланням на речника Повітряних сил Юрія Ігната.

«Ми знаємо, що небагато залишилось ракет у росіян, хоча вони продовжують їх виготовляти. Ті рештки, які були знайдені під час крайніх ударів, говорять про те, що це свіжі ракети, вони виготовляються і восени, і є зимові варіанти запчастин. Ворог продовжує їх випускати. Але темпи виробництва не будуть високими, це технологічна зброя, і швидко вона не робиться», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Відповідаючи на питання, чи в цих ракетах російські, чи іноземні комплектуючі, Ігнат сказав: «Маркування там точно російське, фарба російська, метал, а все інше, безумовно, не російське».

«Крилата ракета – це фактично безпілотний літак, який коштує мільйони доларів. Там десятки тисяч високотехнологічних деталей. Росія їх, безумовно, не може виготовляти, це факт. На жаль, вона їх може діставати, мабуть. Можливо, має певний запас, але через треті країни, шляхом контрабанди вони, можливо, їх і отримують. Саме тому санкційний тиск на державу-терориста потрібен на всіх рівнях», – зазначив речник Повітряних сил.

Як повідомляв Львівський портал, після перерви російські окупанти здійснили нову масовану ракетну атаку по Україні вдосвіта 28 квітня. Тоді війська РФ випустили 23 крилаті ракети типу Х-101 та Х-555, 21 із них збила українська ППО.

Дві інші ракети влучили у приватний житловий будинок у Дніпрі, там загинули молода жінка і 2-річна дитина, а також у багатоповерхівку в Умані. З-під завалів витягнули тіла 23 людей, в тому числі шістьох дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *