ОСТАННІ НОВИНИ

З-під завалів в Умані дістали тіла шести дітей. Ще двоє осіб зникли безвісти

Андрій Котенський

|

Пошуково-рятувальну операцію в Умані завершено. З-під завалів дістали тіла 23 людей, серед них – шестеро дітей. Ще 17 осіб було врятовано, а двоє вважаються зниклими безвісти. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За словами Ігоря Клименка, рятувальники працювали на межі можливостей, щоб витягнути людей з-під завалів. Залучили важку техніку та спецзасоби. Допомагали поліцейські та добровольці. На місці події врятовано 17 осіб.

«На жаль, внаслідок російського удару 23 людини загинуло: 22 тіла дістали з-під завалів, ще одна людина померла в лікарні.  Серед загиблих – шестеро дітей: троє хлопчиків (півтора, 16 та 17 років) та троє дівчаток (8, 11 та 14 років)», – повідомив Ігор Клименко.

Слідчі управління організації розслідувань злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, та криміналісти Головного слідчого управління Національної поліції ідентифікували всі 23 тіла.

На місці події працював спеціальний штаб, де прямі родичі загиблих могли здати біологічні зразки для ДНК-порівняння.

«Ще 2 жінки вважаються безвісти зниклими», – зауважив він.

До лікарні із пораненнями госпіталізовано дев’ять людей.

Нагадаємо, 14 січня 2023 року російські війська влучили ракетою у багатоповерхівку в Дніпрі. 17 січня пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару було завершено. На місці події врятовано 39 осіб, з них 6 дітей; загинуло 44 особи, з них 5 дітей; травмовано 79 осіб, з них 16 дітей. Ще 20 осіб з будинку куди влучила ракета зникли безвісти.

9 березня 2023 року російська ракета впала на Львівщині у селі на Золочівщині. Два житлові будинки були зруйновані вщент, п’ятеро місцевих мешканців загинули. Ще один будинок зазнав часткового руйнування і близько двох десятків пошкоджено.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *