ОСТАННІ НОВИНИ

Генштаб РФ намагається взяти під контроль численні ПВК, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Численні приватні військові компанії, які діють у Росії, намагаються поставити під контроль Генштабу ЗС РФ. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Так, зараз держава-агресор прагне взяти під контроль численні російські воєнізовані угруповання. За словами керівника ГУР, нова структура, яку намагається створити РФ, має поставити так звані ПВК під управління російського Генерального штабу.

«Росіяни прагнуть створити певну головну організацію, яка буде керувати та командувати всіма цими парамілітарними формуваннями, тому що, очевидно, зараз серед них немає єдності», – сказав Кирило Буданов американському телеканалу PBS.

При цьому очільник воєнної розвідки України підтвердив, що нині Росія здатна щомісячно мобілізувати від 20 до 22 тисяч солдатів.

Нагадаємо, найбільшою російською ПВК є компанія «Вагнер», засновником якої вважають наближеного до Путіна бізнесмена Євгенія Пригожина.

Після повномасштабного нападу РФ «вагнерівці» активно воюють, зокрема на Донбасі. Саме ці бійці штурмують Бахмут та інші гарячі точки на фронті, застосовуючи тактику «гарматного м’яса».

Станом на середину лютого 2023 року «Вагнер» на сході України втратив до 80% свого особового складу. Втім лави ПВК досі регулярно поповнювали, в тому числі й російськими в’язнями.

Наприкінці 2022 року речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що в районі Бахмута помітили нові російські приватні військові компанії, зокрема ПВК «Патріот», яку пов’язують із міністром оборони РФ Сєргеєм Шойгу.

На початку 2023 року український Генштаб повідомляв про набір найманців у Криму до новостворених приватних військових компаній «Щит» і «Русич».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *