ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти планують депортувати дітей з Горлівки

Анна Форемна

|

Росіяни продовжують політику геноциду на тимчасово окупованих територіях, спрямовану на викрадення українських дітей. Так, у Горлівці (тимчасово окуповане місто Донецької області) росіяни планують вивести всіх школярів в кінці навчального року, повідомляє Центр національного спротиву.

Дітей вланують вивезти з України під приводом евакуації. Відтак їхнім батькам доведеться їхати з ними.

«Це робиться для того, аби вивезти українців до рф й надалі асимілювати їх та знищити в дітей українську самоідентичність. Все це і є ознакою геноциду згідно з нормами міжнароного права», – йдеться у повідомленні.

Окупанти також відзвітували про створення на Херсонщині координаційної ради  «двіжєніє пєрвих», яке відповідає за ідеологічну обробку школярів. Раду псевдоволонтерського руху, який створений в Кремлі, презентував у Генічеську окупаційний міністр освіти Сєргєй Кравцов. Рух відповідає за пропагандистські заходи, організацію масовки й навіть формує систему доносів на батьків.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Згодом після оголошення цього рішення, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв пригрозив ракетним ударом по Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Додамо, що Владімір Путін, перебуваючи на посаді президента РФ, має функціональний імунітет від кримінального переслідування в іноземних судах. Саме тому одне з ключових завдань створеного спецтрибуналу – здатність подолати посадові імунітети представників вищого керівництва Росії та притягнути їх до відповідальності.

Раніше Львівський портал також повідомляв, що колаборантка з Донеччини за 7 млн грн допомогла окупантам вивезти 1000 українських дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *