ОСТАННІ НОВИНИ

САУ Caesar від Данії вже прибули Україну

Андрій Котенський

|

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що до України вже прибули французькі самохідні артилерійські установоки Caesar, що передала для оборони нашої країни Данія.

Олексій Резніков подякувавши народу Данії, його міністерству оборони, а також французьким партнерам.

«Данія мала намір використовувати ці системи для своєї армії, але мудро і благородно вирішила передати їх українській армії через значну загрозу, яку становить для Європи в цілому російська агресія проти України», – повідомив він.

На сьогодні Україна володіє другим у світі артилерійським парком Caesar.

«Наші артилеристи цінують маневреність і точність цих гаубиць. Завдяки нашим партнерам у Франції та Данії Україна має другий у світі за величиною артилерійський парк Caesar», – зауважив Олексій Резніков.

Він також нагадав, що Данія бере участь в організації тренувань наших бійців.

Як писав Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, у лютому цьогоріч Данія заявляла, що передала ЗСУ 19 гаубиць Caesar, які мала на озброєнні. Також ця країна разом із Нідерландами й Німеччиною передасть Україні 100 танків Leopard.

Щодо самих САУ Caesar, то перші ці французькі установки Україна отримала навесні 2022 року і відразу почала їх використовувати на фронті. Одним із перших результатів роботи цих гаубиць стало знищення двох російських танків, двох бойових машин десанту та вантажівки з боєприпасами.

Caesar – це французька самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, а також для забезпечення проходів у мінних полях і польових загородженнях. Вона уражає противника на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю.

Як пояснював Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, саме на такій відстані знаходиться артилерія, резерви, пункти управління противника. Відтак їхнє знищення знижує наступальний потенціал ворога.

САУ Caesar обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль. За хвилину здійснює 5 високоточних пострілів. До установки можна використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовують у країнах НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *