ОСТАННІ НОВИНИ

Посли ЄС погодили продовження безмитної торгівлі з Україною

Ольга Денисяка

|

Комітет постійних представників ЄС на рівні послів (Coreper) підтримав пропозицію щодо продовження на ще на рік лібералізацію правил торгівлі між Україною і ЄС, що передбачає скасування будь-яких ввізних мит для українських товарів. Про це повідомило Шведське головування в ЄС.

«Coreper щойно підтримав поновлення Регламенту про тимчасову лібералізацію торгівлі, що доповнює торгові поступки в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Це підтримає економіку України після повномасштабного вторгнення Росії в Україну», – йдеться в повідомленні.

Як пише Укрінформ, напередодні профільний комітет Європейського парламенту з міжнародної торгівлі підтримав продовження на рік заходів, що передбачають призупинення застосування ввізних мит для українських товарів з метою підтримки економіки України в умовах російської агресії. Це рішення, як очікується, буде винесене на голосування Європарламенту під час наступного пленарного засідання 8-11 травня.

Рішення про продовження рішення щодо скасування тарифних зборів з українського імпорту на ринок ЄС має також офіційно затвердити Рада ЄС.

Дія чинного рішення про призупинення ввізних мит для українського імпорту в ЄС спливає 5 червня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *