ОСТАННІ НОВИНИ

Відомий турецький хірург прооперував у Львові трьох дітей

Софія Федишин

|

До Львова на один день завітав відомий турецький хірург Хакан Агір, який провів низку консультацій та прооперував трьох діток у Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Під час візиту в Україну турецький хірург навідався й до Західноукраїнського дитячого медцентру, що у Львові на вул. Дністерській. У лікарні він пробув всього лише один день, але за цей час встиг провести 15 консультацій та прооперувати трьох пацієнтів із пластичними вадами обличчя та інших ділянок тіла.

«Відомий хірург сказав, що, відвідуючи Україну, не зміг не приїхати у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, тож знайшов час у своєму щільному графіку для відвідин нашої лікарні»,  кажуть львівські медики.

Наступного разу Хакан Агір планує приїхати до Львова у травні. Коли буде відома точна дата візиту, у лікарні відкриють додатковий онлайн-запис на консультацію до турецького хірурга. Зараз у медзакладі вже готують до операції тих пацієнтів, яких професор оглядав у лютому.

Зі свого боку Хакан Агір поділився враженнями від роботи з українськими колегами у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому центрі: «Гадаю, цей дивовижний медзаклад стане одним із тих, куди я буду регулярно навідуватись, щоб ділитись досвідом та допомагати прекрасним людям в Україні».

Довідково: Хакан Агір – професор пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії, Доктор медичних наук. Член Європейських рад пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії: U. E. M. S., ESPRAS, EBOPRAS, Міжнародного товариства пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії (ISPRAS), Міжнародного товариства естетичної пластичної хірургії (ISAPS), Австралійського суспільства голови і шиї (ANZHNS), а також кількох турецьких товариств пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії щелепно-лицевої хірургії та реконструктивної хірургії.

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий у народі як Чорнобильська лікарня, розташований у Львові на вул. Дністерській, 27. Тут щороку допомогу отримують понад 200 онкохворих дітей. Детальніше про те, як потрапити на прийом до лікаря, читайте за цим посиланням.

Цей медзаклад МОЗ визнало кращою дитячою лікарнею України 2021 року. У лютому 2022 року тут відкрили дитячу клініку трансплантації кісткового мозку. Такі операції оплачує держава. Також лікарні дозволили проводити трансплантацію органів від померлих донорів.

Фото: ЗУСМДЦ

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *