ОСТАННІ НОВИНИ

Словенія приєднується до спільної закупівлі боєприпасів для України

Наталя Дуляба

|

Уряд Словенії ухвалив рішення приєднатися до спільної закупівлі боєприпасів для України, у якій вже беруть участь 23 країни-члени ЄС та Норвегія. Про це пише Укрінформ із посиланням на STA.

«Уряд 20 квітня обговорив проєкт спільних закупівель ЄС боєприпасів для України та вирішив, що після того, як міністр оборони Мар’ян Шарец підпише проєктну угоду з Європейським оборонним агентством (EDA), він затвердить її шляхом видання указу», – заявили у Міноборони Словенії.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці березня ЄС вирішив поставити в Україну 1 мільйон боєприпасів. Було погоджено виділення 1 мільярда євро з ЄФМ для компенсації країнам ЄС за поставку вже існуючих боєприпасів та ще 1 мільярд євро – для нарощування спроможностей з виробництва артилерійських снарядів.

Спочатку до цієї ініціативи долучилися 17 країн ЄС і Норвегія, а тепер їхня кількість збільшилась до 23 держав.

Нещодавно стало відомо, що Франція і Польща влаштували суперечку, коли посли країн в ЄС не змогли врегулювати спір про спільні контракти Євросоюзу на закупівлю боєприпасів для України.

На цей інцидент відреагував глава МЗС України Дмитро Кулеба. Він висловив розчарування гальмуванням закупівлі боєприпасів, адже за затягування цього рішення Україна платить життями своїх громадян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *