ОСТАННІ НОВИНИ

На півдні рашисти намагаються знищити портову і рекреаційну інфраструктури

Наталя Дуляба

|

Російські війська цілеспрямовано б’ють керованими авіабомбами по портовій та рекреаційній інфраструктурах, прагнучи знищити все, що відновлюють на Херсонщині після деокупації. Про це 21 квітня в ефірі національного телемарафону повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Керованими авіабомбами ворог намагається поцілити, зокрема і по об’єктах рекреаційної інфраструктури, які є вздовж узбережжя, а також взявся за атаки портової інфраструктури. Все, що херсонці прагнуть відновити після окупації, окупанти методично намагаються знищити. Це є психологічний, економічний та, звісно, вогневий тиск», – сказала вона.

Наталія Гуменюк зауважила, що бойова частина керованих авіабомб, які застосовують рашисти, становить 500 кг. Тому спричинені руйнування є значними.

Крім того, ворог і надалі обстрілює Миколаївщину з Кінбурнської коси, в тому числі теж об’єкти рекреаційної інфраструктури. Під постійною загрозою є й Одещина, тому курортного сезону як такого на півдні Україні цьогоріч теж буде.

«Скупчувати людей у зоні, яка є небезпечною, напевно, недоречно. Саме такі рекомендації щодо безпеки військове командування надало місцевій владі», – зауважила Наталія Гуменюк.

Зазначимо, нещодавно Наталія Гуменюк розповідала, що керовані авіабомби окупанти скидають також на місцеві сільськогосподарські угіддя та підприємства, аби зірвати аграрний потенціал деокупованої території Херсонської області. Паралельно з цими умисними атаками у ЗСУ фіксують ознаки того, що ворог у цьому регіоні готується здійснити черговий «жест доброї волі».

Нагадаємо, наприкінці березня у ЗСУ заявили, що на півдні окупанти перейшли до нової тактики – почали активно застосовувати керовані авіабомби. Здебільшого йдеться про ФАБ-500, виготовлені ще в радянські часи. Їх дообладнують крилами, тому летять в ціль по GPS-навігації. Скидають таку бомбу ворожі винищувачі за 40-50 км від цілі і при цьому не заходять у зону дії української ППО.

Для боротьби з такими авіабомбами Україні потрібні далекобійні засоби як протиповітряної оборони, так і сучасні багатоцільові літаки, аби відтіснити подалі російську авіацію від держкордону та лінії бойового зіткнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *