ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині окупанти готуються до чергового «жесту доброї волі», – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

На лівобережжі Херсонщини, яке наразі ще є в окупації, російські війська готуються до чергового «жесту доброї волі». Про це 18 квітня під час національного телемарафону розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Російські окупанти дійсно зайняті інженерним облаштуванням рубежів оборони: і першого, і другого, і третього. Намагаються мінувати ділянки, які можуть бути для них десантно небезпечними, майже все узбережжя намагаються зробити замінованими площами. Це, як кажуть херсонці на правому березі, народна прикмета. Вони точно готуються до чергового жесту. Окупанти спакували намародерене майно, відправили його, запаслися цивільним одягом і зараз проводять такі дії – безперечно, це свідчить про те, що вони готуються», – сказала вона.

Водночас Наталія Гуменюк зауважила, що попри ознаки, які свідчать про підготовку рашистів до втечі з лівобережжя Херсонщини, вони все одно продовжують тероризувати цивільних. Крім того, війська РФ скидають керовані авіабомби на місцеві сільськогосподарські угіддя та підприємства, аби зірвати аграрний потенціал деокупованої території Херсонської області.

«З наземної зброї обстрілів стало трохи менше. За добу ми зараз фіксуємо 40-50 обстрілів. Але є повітряна активність, в тому числі з використанням керованих авіабомб… Це досить серйозна загроза, таких бомб у ворога є досить багато, і саме ними він намагається компенсувати ті ракетні атаки, які зараз собі дозволити не може», – зауважила речниця Сил оборони півдня України.

Нагадаємо, ще наприкінці лютого у ЗСУ почали фіксувати, що на лівобережній Херсонщині окупанти почали сунутись ближче до Криму і рити додаткові оборонні споруди. Про підготовку до втечі на півострів говорив і Генштаб.

За даними британської розвідки, війська РФ, готуючись до контрнаступу України на Мелітополь, спорудили 120-кілометрову оборонну лінію у Запорізькій області.

Активно рити окопи й інженерні споруди у Криму, за інформацією Генштабу, розпочали ще в лютому. Тепер на захоплених територіях Херсонщини й Запорізької області рашисти готуються евакуйовувати цивільне населення до Криму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *