ОСТАННІ НОВИНИ

Українські велогонщики можуть не потрапити на Олімпіаду

Андрій Котенський

|

Керівництво Федерації велосипедного спорту України вимагає офіційні пояснення від Міністерствв молоді та спорту України, а також термінової зміни тренерського штабу, яке ставить під сумнів участь українських велогонщиків у чемпіонаті світу в Глазго у 2023 році та Олімпійських Іграх у Парижі 2024 року. Відповідну заяву поширено у спільноті ФВСУ, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

За даними федерації, від дій чиновників і тренерського штабу вже постраждала титулована львівська велогонщиця Олена Старікова, яка не зможе взяти участь в останньому відбірковому Кубку націй-2023, який відбудеться у Канаді.

«Срібна призерка Олімпійських Ігор Токіо 2020 Олена Старікова через саботаж Головного державного та інших тренерів Міністерства молоді та спорту України, на превеликий жаль, не зможе прийняти участь в останньому відбірковому Nation Cup на треку який відбудеться у м. Мілтон (Канада) з 20-23 квітня 2023 року. У цих змаганнях не буде представлено спортсменів з країн агресорок РФ та РБ», – повідомляє ФВСУ.

Що стало причиною заборони участі Олени Старікової у змаганнях в Канаді не уточнюють.

Водночас, керівництво ФВСУ заявляє, що «чекає на офіційні пояснення з боку Мінмолодьспорту та термінової зміни тренерського штабу яке ставить під сумнів участь спортсменів у Чемпіонаті світу в Глазго 2023 року та ОІ у Парижі 2024 року».

Як відомо 26-річна Олена Старікова багаторазова призерка міжнародних змагань, у її доробку 10 нагород чемпіонату Європи, зокрема титул чемпіонки Європи 2020 року, титул віце-чемпіонки світу 2019 року та віце-чемпіонки Олімпійських ігор в Токіо 2020 року.

У грудні 2022 року 26-річна львівська спортсменка Олена Старікова виборола золоту медаль в спринті на четвертому етапі Ліги чемпіонів з велотреку.

Як відомо Україна бойкотуватиме змагання, де будуть представлені атлети з терористичних Росії і Бірорусі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *