ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила нових шахраїв, які наживаються на військових та їхніх родичах

Наталя Дуляба

|

У Києві та Вінниці затримали ділків, які намагалися видурювати гроші з бійців ЗСУ та їхніх родичів. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Так, у Київській області затримано мешканця Бориспільського району, який видурював гроші у брата зниклого безвісти українського захисника. Відомо, що молодший сержант механізованого взводу ЗСУ не виходив на зв’язок після ворожого артобстрілу під Бахмутом.

Шахрай повідомив родичу, що військовий нібито перебуває у шпиталі на території Білорусі та потребує складної операції. Задля «порятунку» воїна, ділок запропонував переказати 2000 доларів на власні банківські картки.

Зловисника оперативно вирили і затримали. Задокументовано три факти отримання коштів. Під час обшуків у фігуранта справи виявили три мобільні телефони та сім-карту, з якої зловмисник телефонував потерпілому, три банківські картки, на які отримував гроші, а також 90 набоїв різного калібру та бойову гранату.

Йому оголосили підозру у шахрайстві (ч.1 чт.190 ККУ) та незаконному поводженні зі зброєю й боєприпасами (ч.1 ст.263 ККУ).

Також у Вінниці затримали керівника однієї з місцевих колекторських компаній. Він вимагав від демобілізованого пораненого військовослужбовця ЗСУ сплатити 1 млн грн начебто протермінованого боргу його матері. При несплаті погрожував фізичною розправою.

Затримали зловмисника під час отримання 200 тисяч грн, які були першим траншем для погашення фейкового боргу.

Зловмиснику оголосили підозру за ч.4 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах). Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, аферистів, які наживались на родичах зниклих безвісти українських військових, викрили нещодавно у Рівненській колонії. У справі фігурують троє в’язнів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *