ОСТАННІ НОВИНИ

На вул. Шевченка вже монтують трамвайні плити і колії

Анастасія Диняк

|

На останньому відрізку вулиці Шевченка – від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого – вже замінено всі комунікації, постелено основу під дорожнє покриття і розпочато монтаж трамвайних колій і плит. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, ремонт вулиці Шевченка мали б завершити ремонтувати до кінця травня 2023 року.

«На ділянці від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого стартували роботи з влаштування трамвайних плит та монтажу трамвайної колії. Станом на сьогодні плити укладено на відрізку близько 200 м, колії – близько 100 м. Загальна протяжність ділянки – понад 500 м», – повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Зазначимо, проектно-кошторисна документація розроблена 2020 року проектною організацією ТзОВ «Трамдорпроект» на замовлення ЛКП «Львівавтодор».

Як повідомляв Львівський портал, за три роки капітального ремонту невеликої частини вулиці Шевченка, довжиною близько 2 км, з міського бюджету Львова вже витратили близько 335 мільйонів гривень коштів платників податків.

Нагадаємо, що ремонт частини вулиці Шевченка від церкви святої Анни до вулиці Левандівської (відстаннь близько 2 км – ред.) стартував ще 30 січня 2020 року у три етапи і мав бути завершений за два роки.

Перший етап – облаштування квазікільця від вул. Залізничної до вул. Левандівської. Цю ділянку відремонтували за майже 90 мільйонів гривень.

Другий етап – ремонт ділянки від церкви святої Анни до вул. Я. Мудрого. Обійшовся місту у майже 59 млн грн.

Третій етап – це ремонт ділянки від вул. Я. Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн.

Усі роботи проводив ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Як відомо, вулиця Щевченка є однією із головних дорожніх артерій Львова, що тягнеться майже від центру міста до мікрорайонів Рясне і Рясне-Руської. Ділянка вулиці Шевченка (від вулиці Левандівської до вулиці Омеляна Ковча) на сьогодні перебуває в аварійному стані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *