ОСТАННІ НОВИНИ

Не виключено, що росіяни можуть завдати ракетного удару по Україні перед контрнаступом, – Гуменюк

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти можуть вдатись до ракетного обстрілу України перед самим контрнаступом ЗСУ, аби налякати українців. Про це в ефірі національного телемарафону 12 квітня розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Хоча останнім часом ворог економить ракети на морі, але активність його авіації є досить потужною, що може свідчити про поєднання зусиль. Навряд чи це буде масований ракетний удар. Втім аналітики та експерти стверджують, що росіяни можуть назбирати сили, щоб напередодні, наприклад, контрнаступу потужно вдарити по території України та налякати громадян», – сказала вона.

За словами Наталії Гуменюк, за останню ніч російські війська вдвічі збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі, загальний залп «Калібрів» зараз становить 12 ракет. У зв’язку з цим загроза завдання ракетного удару не зникає, втім вона допустила, що це також може бути «гра м’язами».

«Загалом корабельне угруповання ворога критичних змін не зазнало. Шторм у Чорному морі трохи зменшився, тому цілком імовірно, що противник, граючись м’язами, намагається демонструвати свою потужність на противагу тому контрнаступу, про який так багато говорять. Але варто наголосити, що загроза ракетного удару все одно зберігається», – додала речниця Сил оборони півдня України.

Нагадаємо, 11 квітня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна ще має чим здивувати росіян у Чорному морі, для цього «сюрпризу» чекають більш слушного моменту.

Щодо контрнаступу, то напередодні секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що в України є низка можливих його варіантів. Втім рішення про початок будуть ухвалювати в останній момент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *