ОСТАННІ НОВИНИ

У Чорному морі ворог тримає 12 «Калібрів»

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок середи, 12 квітня, Росія посилила свій флот в акваторії Чорного моря, вивівши два ракетоносії, споряджені 12 крилатими ракетами «Калібр». Про це Львівському порталу повідомили у Військово-морських Силах ЗСУ.

Так, зараз на бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають чотири ворожі кораблі, два із них – це ракетоносії, загальний залп яких становить 12 «Калібрів».

Хоча ще 11 квітня окупанти тримали напоготові у Чорному морі лише один ракетоносій із 4 «Калібрами». Посилитись рашисти встигли протягом ночі, розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вона допустила, що, вивівши підводний і надводний ракетоносії, окупанти можуть демонструвати «гру м’язами», втім зауважила, що загроза завдання ракетного удару по Україні не зникає. Не виключено, що ворог може спробувати знову вдатись до обстрілу, щоб залякати українців напередодні контрнаступу ЗСУ.

«Загалом корабельне угруповання ворога критичних змін не зазнало. Шторм у Чорному морі трохи зменшився, тому цілком імовірно, що противник, граючись м’язами, намагається демонструвати свою потужність на противагу тому контрнаступу, про який так багато говорять. Але головне це те, загроза ракетного удару все одно зберігається.

Хоча останнім часом ворог економить ракети на морі, але активність його авіації є досить потужною, що може свідчити про поєднання зусиль. Навряд чи це буде масований ракетний удар. Втім аналітики та експерти стверджують, що росіяни можуть назбирати сили, щоб напередодні, наприклад, контрнаступу потужно вдарити по території України та налякати громадян», – сказала Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

В Азовському морі, за даними ВМС України, РФ традиційно тримає один корабель.

А в Середземному морі ворог збільшив своє угруповання до 8 ворожих кораблів, розгорнувши фрегат «Адмірал Горшков». Чотири із суден є носіями крилатих ракет «Калібр», їхній загальний залп сягає до 36 ракет.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *