ОСТАННІ НОВИНИ

У зруйнованій Авдіївці ще залишаються 1800 цивільних, – ОВА

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на постійні обстріли та авіаудари, які російські окупанти здійснюють по Авдіївці, тут досі залишаються ще близько 1800 людей. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«Росіяни перетворили Авдіївку на суцільні руїни. Втім у місті зараз залишаються близько 1800 людей – усі вони щодня ризикують власним життям. Усі цивільні повинні покинути прифронтові населені пункти, допомогу з евакуацією ми надаємо», – відзначив посадовець.

Разом із тим Павло Кириленко додав, що 10 квітня Авдіївка зазнала чергового авіа удару російських військ, внаслідок чого було зруйновано ще одну житлову багатоповерхівку. Обійшлося без жертв, адже її мешканці встигли евакуюватися.

Нагадаємо, станом на початок квітня епіцентром найактивніших бойових дій, крім Бахмута, є Авдіївка та Мар’їнка. Через інтенсивні обстріли інфраструктура Авдіївки вже повністю знищена, а житловий фонд зруйнований на 80%.

Наприкінці березні з міста вирішили евакуювати працівників комунальних підприємств, також там мали вимкнути мобільний зв’язок.

Зі свого боку Генштаб ще 22 березня заявив, що рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку, оскільки їхній наступальний потенціал потроху падає на Бахмутському напрямку.

Перед цим в ЗСУ вже говорили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом. Втім у британській розвідці зауважують, що значних успіхів в оточенні Авдіївки Росія не має, а натомість несе значні втрати у живій силі і техніці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Павло Кириленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *