ОСТАННІ НОВИНИ

РФ не має прогресу в спробах оточити Авдіївку, – розвідка

Анастасія Диняк

|

Британські розвідники заявили, що російська армія зазнає великих втрат, зокрема це стосується бронетехніки, у спробах оточити Авдіївку на Донеччині, однак значного прогресу там не має. Про це повідомили у Міноборони Великобританії.

Так, за даними розвідки, російським окупантам вдалося досягти лише незначного прогресу ціною великих втрат у бронетехніці в ході операції з оточення Авдіївки.

Зокрема, 10-й танковий полк РФ, ймовірно, втратив значну частину своїх танків під час спроби оточити місто з півдня. Цей полк входить до складу 3-го армійського корпусу, який є першим новим формуванням, створеним Росією для підтримки вторгнення в Україну із серпня 2022 року.

Значні втрати полку пов’язують з тактично хибними лобовими атаками. Такі ж помилки російські танкісти робили під час нещодавніх невдалих російських бронетанкових атак в районі Вугледара.

Нагадаємо, 22 березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти натомість почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Станом на 27 березня через інтенсивні ракетні обстріли з Авдіївки вирішили евакуювати працівників комунальних підприємств. Також у місті збираються вимкнути мобільний зв’язок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *