ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський розповів деталі про новий пакет військової допомоги від Польщі

Наталя Дуляба

|

Володимир Зеленський заявив, що Україна купить у Польщі бронетранспортери, системи ППО, міномети та інше озброєння. Про це він сказав під час свого візиту до Варшави, повідомляє Офіс президента України.

Так, Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Матеуш Моравецький підписали Лист про наміри співпраці з питань постачання оборонної техніки.

Документ передбачає, що Україна купить польську оборонну техніку, зокрема БТР Rosomak, самохідні міномети Rak та ракети до переносних зенітно-ракетних комплексів «Перун».

«Сьогодні ми підписуємо документ про постачання польських БТР Rosomak, самохідних мінометів Rak, систем ППО, зокрема дуже ефективних ПЗРК Piorun, МіГів та іншого озброєння, якого ми так потребуємо», – сказав Зеленський.

Володимир Зеленський зазначив, що йдеться не лише про підтримку, а й про двосторонню співпрацю, зокрема у форматі закупівель. Це, за його словами, посилює оборонний потенціал як України, так і Польщі.

Як повідомляв Львівський портал, під час офіційного візиту до Польщі 5 квітня президент Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда обговорили новий оборонний пакет допомоги для України.

Анджей Дуда запевнив, що Польща й надалі підтримуватиме Україну у її боротьбі з російськими окупантами. Також він заявив, що до передачі українській армії підготували вісім винищувачів МіГ-29, втім найближчим часом можуть дати ще шість таких літаків.

Перші винищувачі МіГ-29 від Польщі Україна отримала на початку квітня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *