ОСТАННІ НОВИНИ

У Білорусі почали чергову перевірку боєготовності армії

Анастасія Диняк

|

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив розпочати перевірку бойової готовності Збройних сил республіки. Про це повідомили у Міноборони Білорусі.

«Заходи мають комплексний характер і дадуть змогу визначити спроможність командирів керувати підлеглими військовими частинами та підрозділами під час їхнього приведення у вищі ступені бойової готовності, а також готовність військових частин виконувати завдання за призначенням у встановлені терміни», – йдеться у повідомленні.

зазначається, що по території країни пересуватиметься військова техніка, а також буде можливе тимчасове обмеження руху для цивільного транспорту дорогами загального користування та ділянками місцевості.

Нагадаємо, раніше президент РФ Владімір Путін заявив, що збирається до 1 липня розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

В американському Інституті вивчення війни назвали це черговою спробою маніпулювати Заходом. Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що наразі США не бачать жодних ознак переміщення російської ядерної зброї до Білорусі.

Зі свого боку глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі може становити загрозу для безпеки Європейського Союзу та пригрозив санкціями.

А секретар РНБО України Олексій Данілов вважає, що заяви Путіна про переміщення частини ядерної зброї до Білорусі наближають дестабілізацію Росії.

У ГУР переконані, що Путін вдається до ядерного шантажу, бо зазнає поразки на полі бою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *