ОСТАННІ НОВИНИ

На Вінниччині під час пожежі сухостою ледь не загинула дитина

Наталя Дуляба

|

11-річний хлопчик отримав опіки, опинившись у палаючих заростях біля озера на Вінниччині. Про це Львівському порталу повідомили в ДСНС України.

Випадок стався у понеділок, 27 березня, у селі Ободівка Вінницької області. Тут невідомі підпалили очерет поблизу місцевої водойми. Площа пожежі сягнула близько 2,5 га.

В той момент у чагарниках ловив рибу 11-річний хлопчик. Певний час він не міг вибратися з охоплених вогнем заростів, тож отримав опіки II-III ступеня.

«Вкотре нагадуємо: палити суху траву заборонено. Будьте свідомими. Не завдавайте шкоди життю та здоров’ю людей і навколишньому середовищу», – закликають рятувальники.

Зауважимо, що законодавство України забороняє спалювання сухої трави, чагарників і карає за такі дії штрафами від 3060 до 30 600 грн. Водночас у воєнний час спалювання сухостою можуть прирівняти до диверсії, що передбачає кримінальну відповідальність.

Внаслідок спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності знищується не лише суха рослинність та її залишки, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, руйнується гумус, гинуть ґрунтоутворювальні організми та бактерії. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе – гинуть комахи, молодняк звірів та птахів. А дим від спалювання може бути шкідливим для здоров’я.

Нагадаємо, палії на Львівщині зазвичай активізовуються, як тільки сходить сніг. Цьогоріч перші пожежі сухостою рятувальники загасили 9 березня. При цьому вогнеборцям щодня доводиться гасити від кількох десятків до сотні таких пожеж.

Аби виявляти паліїв, у Львівській області працюють спеціальні рейдові групи, які накладають штрафи на порушників. Першим спійманим цьогоріч вже виписали штрафи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *