На Львівщині прокинулись палії сухостою

Наталя Дуляба

|

На території Львівщини зафіксували одні з перших цьогоріч пожеж сухостою. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС у Львівській області.

Так, протягом четверга, 9 березня, у Дрогобицькому та Стрийському районах виникло 5 пожеж сухостою. Внаслідок цього знищено територію загальною площею 0,3 га.

Рятувальники встигли вчасно загасити займання і не допустити поширення вогню на більші площі. До ліквідації пожеж загалом залучили 15 надзвичайників.

«Вкотре нагадуємо про заборону спалювання сухостою. У такий складний час в умовах воєнного стану свідомо нищити свою землю, спалюючи суху траву, – це злочин», – наголошують у ДСНС.

Зазначимо, палії на Львівщині зазвичай активізовуються, як тільки сходить сніг. Торік перші пожежі сухостою рятувальники загасили 14 лютого.

Законодавство України забороняє спалювання сухої трави, чагарників і карає за такі дії штрафами від 3060 до 30 600 грн. Водночас у воєнний час спалювання трави можуть прирівняти до диверсії, що передбачає кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, 60-річний мешканець Львівщини, який палив суху траву, минулоріч став першим порушником в Україні, якого суд зобов’язав сплатити компенсацію за виїзд рятувальників.

Крім штрафу за завдану довкіллю шкоду, чоловік мав заплатити ще й 130 тисяч грн компенсації за роботу пожежників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *