ОСТАННІ НОВИНИ

Музей «Личаківський цвинтар» подав у суд на водія, який пошкодив браму

Ольга Денисяка

|

Місто через суд вимагатиме від водія, який у січні протаранив браму Личаківського цвинтаря, відшкодувати завдані збитки. З відповідною позовною заявою до Личаківського районного суду звернувся Музей «Личаківський цвинтар». Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Позов подано. Очікуємо відкриття провадження у цій справі», – зазначили у юридичному департаменті Львівської міської ради.

Раніше суд визнав водія винним у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та порушенні правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна. Його притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн та позбавили водійських прав терміном на один рік.

На судовому засіданні водій намагався заперечувати свою причетність до ДТП. Однак, свідки  ідентифікували його як особу, яка вчинила це ДТП.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 15 січня, 27-річний водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами. Для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки – замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи. Відповідно до кошторису, попередня вартість відновлення брами – 710 тис. грн.

Додамо, брама з боку вул. Шімзерів була збудована у 1901 році в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. Востаннє реставрацію цієї брами місто проводило у 2015 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *