ОСТАННІ НОВИНИ

Варфоломій звинуватив РПЦ у злочинах війни в Україні

Наталя Дуляба

|

Вселенський патріарх Варфоломій 22 березня заявив, що Російська православна церква розділяє відповідальність за злочини війни, яку Росія розв’язала проти України. Про це пише Українська правда з посиланням на Reuters.

На конференції в литовському парламенті у Вільнюсі Варфоломій сказав, що російська влада використовує церкву як «інструмент для досягнення своїх стратегічних цілей».

«Церква і державне керівництво Росії співпрацювали у злочинній агресії і розділяють відповідальність за злочини, що виникли в результаті, зокрема шокуючого викрадення українських дітей… Наш міжрелігійний діалог повинен зосередитися на способах протистояти і нейтралізувати здатність керівництва Московського патріархату чинити розкол (у церкві) і теологічно легітимізувати злочинну поведінку», – відзначив Вселенський патріарх.

Варфоломій додав, що він готовий допомогти у післявоєнному «духовному відродженні» Росії.

Як повідомляв Львівський портал, 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Виданий МКС ордер на арешт Путіна і Львової-Бєлової скасувати чи відкликати неможливо.

За офіційними даними Офісу генпрокурора України, в РФ примусово депортували понад 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Втім реальна цифра може бути значно більшою. Повернути додому поки вдалося лише 308 дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *