ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну вдалося повернути понад 300 депортованих у РФ дітей

Анастасія Диняк

|

Станом на 20 березня Україні вдалося повернути 308 дітей з понад 16 тисячі депортованих у Росію. Про це повідомили на платформі «Діти війни».

Так, за даними Національного інформаційного бюро, росіяни незаконно вивезли 16 226 українських дітей, однак відкриті джерела РФ називають кількість, що сягає 744 тисяч.

Окрім того, від початку повномасштабного вторгнення зниклими вважаються 387 неповнолітніх українців. 10 576 дітей вдалося знайти.

За даними Офісу генерального прокурора, станом на ранок 20 березня внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ 464 дитини загинуло та понад 935 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Згодом після оголошення цього рішення, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв пригрозив ракетним ударом по Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Додамо, що Владімір Путін, перебуваючи на посаді президента РФ, має функціональний імунітет від кримінального переслідування в іноземних судах. Саме тому одне з ключових завдань створеного спецтрибуналу – здатність подолати посадові імунітети представників вищого керівництва Росії та притягнути їх до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *