ОСТАННІ НОВИНИ

Центр «Незламні» відкриває протезну майстерню у Львові

Ольга Денисяка

|

У четвер, 23 березня, Національний реабілітаційний центр «Незламні» Першого медоб’єднання Львова відкриває майстерню протезування. Про це повідомили в медзакладі.

Нова майстерня розрахована одразу на 10 робочих місць. Це дозволить встановлювати сотню протезів на місяць. До команди протезистів уже приєдналися пацієнти, які втратили кінцівки у війні. Зокрема, військові. 

Майстерня розміщена на -1 поверсі головного корпусу лікарні святого Пантелеймона. Площа приміщень – 250 м². Майстерня складається з гіпсової – там виготовлятимуть гіпсові негативи, кімнати з пічками та верстатами, де робитимуть куксоприймачі, а також примірочної і тренувальної кімнати. Нова майстерня, як і попередня «мобільна лабораторія», що запрацювала у центрі «Незламні» у вересні, оснащена обладнанням одного з найкращих у світі виробників – німецької компанії Ottobock.

Відкриття майстерні відбудеться 23 березня о 10:30 год. на вул. вул. Івана Миколайчука, 9 в лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Довідка. Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ на базі Першого медоб’єднання Львова – це унікальне місце, де кожен, хто постраждав від війни, отримує шанс бути врятованим та реабілітованим у своїй рідній країні. З кожним таким українцем працює мультидисциплінарна команда фахівців: хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець із реабілітації. Пацієнт не шукає допомоги за кордоном чи в кількох різних закладах – він отримує її в одному центрі. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези. За рік тут уже безкоштовно протезували 100 українців.

Сам реабілітаційний центр «Незламні» має статус національного. На його розбудову досі збирають кошти. Влітку 2022 року на благодійному форумі на це зібрали перші 2,1 млн євро. Також фінансово долучитись до будівництва нещодавно погодилась Австрія.

Окрім того, американська гуманітарна організація Direct Relief надасть 1 мільйон доларів на придбання критично необхідного обладнання для реабілітаційного центру «Незламні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *