ОСТАННІ НОВИНИ

Посівна на Херсонщині: серед поля на міні підірвались люди

Наталя Дуляба

|

У середу, 15 березня, під час робіт на полі у Херсонській області здетонував боєприпас. Поранення дістала одна людина. Про це Львівському порталу повідомили у Херсонській ОВА.

Інцидент стався у Станіславській громаді, що неподалік Херсона. Тут під час посівної серед поля здетонував касетний боєприпас.

Скільки саме людей були на місці в момент вибуху, в обласній військовій адміністрації не уточняють. Втім відомо, що поранення отримав місцевий мешканець.

Мешканців Херсонщини та всіх прифронтових територій закликають строго дотримуватись правил безпеки. Не ходіть у поля, лісосмуги та інші території, які ще не обстежили сапери. Там можуть залишатися розтяжки, міни, нерозірвані боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети.

Якщо ви побачили боєприпас, навіть не торкайтесь його. Відійдіть на безпечну відстань, викличте поліцію чи рятувальників.

Нагадаємо, станом на кінець 2022 року в Україні досі заміновано 174 тисячі кв км території, що становить близько 30% всієї площі держави. А станом на квітень розмінування потребували близько 300 тисяч кв км території України, тобто майже половина її площі.

У Держдепі США вже заявили, що розмінування в Україні стане найбільшим викликом для саперів із часів Другої світової війни.

В уряді кажуть, що із наявними зараз ресурсами на розмінування Україні знадобиться 70 років. Тому міжнародних партнерів закликали створити аналог «Рамштайну» для розмінування території.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *