ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони створило Департамент з питань запобігання корупції

Ольга Денисяка

|

Міністерство оборони України створило Департамент з питань запобігання корупції і  закликає звертатися туди у випадку виявлення зловживань чи корупційних ризиків у сфері оборонних закупівель. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Міністерство оборони України закликає громадськість звертатися до новоствореного Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції у разі виявлення зловживань чи корупційних ризиків у сфері оборонних закупівель.

Виконуючий обов‘язки директора Департаменту Сергій Степанян наголосив, що ключова мета Департаменту — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

«Зараз ми перезавантажуємо і посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус вже підвищено з Управління до Департаменту і тим самим розширено штат. Незабаром буде оголошено про відбір на вакантні посади до цього підрозділу. Моє завдання — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції. Одним з елементів роботи на системному рівні ми бачимо більш тісну взаємодію з громадськістю. Міністром оборони впроваджується реформа оборонних закупівель, ухвалено рішення щодо забезпечення прозорості у закупівлях.

Загалом, закликаю усіх. Військовослужбовців, бізнес, журналістів, громадських експертів і активістів: якщо ви бачите ознаки корупційних проявів у секторі оборони, прошу надавати інформацію», — наголосив Сергій Степанян.

Повідомити про можливі порушення можна наступним чином:

  • Спеціальна телефонна лінія +38 044 271 39 86
  • Електронна пошта [email protected]

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно громадськість підняла питання необхідності кадрових змін у Міністерстві оборони України. Цьому передував скандал із закупівлями харчів за завищеними цінами, а також чиновник Олександр Лієв, що, відповідаючи за закупівлі для ЗСУ, підтримував окупацію Криму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *