ОСТАННІ НОВИНИ

Вагнерівці намагаються прорватися у центр Бахмута, - Сирський

Ольга Денисяка

|

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив, що ситуація довкола Бахмута залишається складною. Росіяни не полишають спроб прорвати оборону і просунутися у центр міста. Про це повідомив Інформаційний центр Міноборони.

«Ситуація довкола Бахмута залишається складною. Штурмові загони Вагнера наступають з декількох напрямків, намагаючись прорвати оборону наших військ і просунутися до центральних районів міста», – заявив Сирський.

Командувач Сухопутних військ наголошує, що в ході жорстких боїв наші оборонці завдають відчутних втрат ворогу. 

«Вогнем артилеріі, танків, інших вогневих засобів  відбиваються всі спроби противника захопити місто. Оборона фортеці триває!», – підкреслив він.

Зазначимо, що інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже більше семи місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Наприкінці лютого ситуація загострилася, окупанти намагаються оточити Бахмут, але всі ці спроби, як кажуть у Генштабі, є безуспішними.

Коментуючи рішення продовжити оборону Бахмута, президент України Володимир Зеленський заявив, що бої саме тут дають один із найбільших результатів за всю війну

За даними британської розвідки, станом на 11 березня бійці ПВК «Вагнер» взяли під контроль значну територію східної частини Бахмута. Наразі лінія фронту проходить по центру міста по річці Бахмутка.

ЗСУ продовжують мужньо тримати оборону і таким чином виснажувати ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає усемеро більше солдатів, ніж українська.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК уже ліквідовані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *