ОСТАННІ НОВИНИ

Сі Цзіньпін планує поговорити зі Зеленським, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Лідер Китаю Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським після його зустрічі з російським диктатором Воладіміром Путіним у Москві наступного тижня. Ця розмова буде першою з початку повномасштабної війни Росії проти України. Про це з посиланням на The Wall Street Journal пише Українська правда.

«Пряма розмова із Зеленським, якщо вона відбудеться, ознаменує собою важливий крок у зусиллях Пекіна зіграти роль миротворця в Україні, що досі скептично сприймали в Європі. Це також зміцнить авторитет Пекіна як глобального посередника після того, як минулого тижня він сприяв несподіваному дипломатичному прориву між Саудівською Аравією та Іраном», – пишуть журналісти WSJ.

Можлива зустріч Сі з українським президентом буде віртуальною.

За даними джерел видання, візит очільника Китаю в Росію, який має відбутись уже наступного тижня, і можлива розмова Сі із Зеленським відображають прагнення Пекіна відігравати активнішу роль у посередництві для припинення війни в Україні.

Також медіа повідомляє, що Сі Цзіньпін розглядає можливість відвідування інших європейських країн у межах своєї поїздки в Росію, хоча, за словами співрозмовників, його повний маршрут ще не затверджений.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що був би не проти зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

24 лютого, у першу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Китай опублікував свій так званий «мирний план» із 12 пунктів. Коментуючи ці пропозиції Пекіну, Володимир Зеленський сказав, що не вважає їх «мирним планом», але бачить в цій китайській ініціативі позитивні аспекти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *