ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відреагував на китайський «мирний план»

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський не вважає пропозиції Китаю щодо врегулювання війни в Україні мирним планом, але бачить в ініціативі позитивні речі. Про це Зеленський заявив на пресконференції 24 лютого, передає Українська правда.

«Мені здається, що це був не мирний план Китаю, не резолюція і не декларація. Це – не інфраструктура для чогось. Мені здається, що Китай показав свої думки», – заявив Зеленський.

Зеленському сподобалось, що Китай почав говорити про Україну, і це «дуже непогано». Але питання в тому, що криється за цими словами, які дії за ними послідують.

Також президент позитивно сприйняв, що КНР поважає територіальну цілісність України, хоч і не називає країну прямо.

Крім того, на думку глави держави, погляд Китаю на ядерну безпеку співпадає з інтересами і України, і всього світу.

«Якісь пункти є, які зрозумілі мені, є думки, з якими я не погоджуюсь, весь світ не погоджується, але, тим не менш, це вже щось», – зазначив президент.

В цілому ж, як вважає президент, той факт, що в так званому «мирному плані» Китаю є повага до міжнародного територіального права і «якись безпекові речі», уже дає змогу працювати з цією країною.

«Наше завдання: зібрати всіх, щоб ізолювати одних», – додав він,

Зазначимо, що напередодні Китайське Міністерство закордонних справ опублікувало так званий «мирний план» зі своїми ідеями щодо врегулювання війни Росії проти України. Документ складається з 12 пунктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *