ОСТАННІ НОВИНИ

РФ місяць накопичувала ракети для масованого удару по Україні, – ГУР

Анастасія Диняк

|

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що під час масованого ракетного обстрілу Росія використала озброєння, яке змогла виробити за місяць. Про це повідомили у пресслужбі ГУР.

«Були і більш масовані ракетні удари, і, зрештою, інтервали між ними були значно меншими. Тому рашисти продовжують ракетний терор, але вже з урахуванням того дефіциту ракетного високоточного озброєння, який вони сьогодні мають. Можемо говорити про те, що місяць вони накопичували сили, зокрема працювали виробництва. Фактично те, що вони могли виробити за місяць, сьогодні було витрачено на українські трансформатори», – зазначив Юсов.

Він додав, що запаси багатьох видів ракет у РФ «критично низькі». Наразі росіяни намагаються надолужити витрати боєприпасів, однак виробництво не забезпечує необхідної кількості, тому доказом є інтервал між обстрілами.

«”Калібрів” у них залишилося 7% від кількості, що була на початку повномасштабної агресії. Не можуть вони надолужити навіть через виробництво ті витрати», – заявив представник розвідки.

Водночас він зауважив, що Росія намагається використовувати всі підходи, щоб обійти санкції, зокрема контрабанду, «сірі» схеми постачання необхідних складових для виробництва озброєння.

Нагадаємо, уночі 9 березня війська РФ здійснили п’ятнадцяту масовану ракетну атаку по Україні, паралельно з цим застосовуючи й дрони-камікадзе. Загалом окупанти випустили 81 ракету різних типів і 8 ударних безпілотників.

Як пояснили у Повітряних Силах, окупанти застосували шість гіперзвукових ракет «Кинджал» і стільки ж Х-22, які ще називають «вбивцею авіаносців». Їх Україна наразі не має змоги збивати.

Під час обстрілів окупанти пошкодили енергетичні об’єкти у вісьмох областях України. Також є руйнування цивільної інфраструктури, поранені і загиблі цивільні. Детальніше про наслідки читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *