ОСТАННІ НОВИНИ

Харків залишився без світла, води та опалення

Ольга Денисяка

|

У Харкові внаслідок масованої ракетної атаки пошкоджена критична інфраструктура. Місто опинилося без електропостачання, опалення та води. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, передає hromadske.

По Харківській області окупанти запустили 15 ракет. Із них 11 — по Харкову. Є пошкодження критичної інфраструктури.

«Я маю на увазі ТЕЦ, трансформаторні підстанції. У всьому місті немає напруги, тому на об’єктах критичної інфраструктури, у медичних закладах ми перейшли на генератори», – сказав Терехов.

Оскільки напруги немає, то в Харкові немає опалення та водопостачання. Фахівці працюють над відновленням.

«Водопостачання зараз припинене, але ми розвозимо воду. У всіх районах Харкова будуть виставлені водовізки», – зазначив мер.

Метрополітен та міський електротранспорт (тролейбуси й трамваї) теж не працюють. Замість них запустили додаткові автобуси. Також міськрада опублікувала карту з переліком маршрутів, які курсуватимуть до відновлення електротранспорту.

Близько 11:00 очільник області Олег Синєгубов заявив, що електропостачання у Харкові можуть почати повертати за 2-3 години.

Постраждалих людей у самому місті немає. Водночас у селі Пісочин Харківського району поранені дві літні жінки.

Додамо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що під час масованої атаки по Україні 9 березня російські війська здійснили 81 пуск ракет різного базування та запустили вісім безпілотників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *