ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відмовив у задоволенні позову міста щодо ринку «Добробут»

Ольга Денисяка

|

2 березня Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову Львівської міської ради щодо скасування права ТОВ «СУАП «Галінвест» на користування земельною ділянкою під ринком «Добробут». А також – державної реєстрації права власності підприємства на нерухоме майно – так званий промислово-продовольчий торговий центр на вул. Старій, 3. Міськрада готуватиме апеляційну скаргу на це рішення. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову Львівської міської ради. Міськрада не погоджується з рішенням суду і вважає його незаконним. Місто оскаржуватиме його в апеляційній інстанції»,- зазначили в юридичному департаменті ЛМР.

У мерії нагадують, що в грудні 2020 року скандально відомий реєстратор Солонківської сільської ради М. Живко зареєстрував за ТОВ «СУАП «Галінвест» право користування земельною ділянкою, а в лютому 2021 року, за день до початку війни, реєстратор Глинянської міської ради А. Марушко зареєструвала право власності на промислово-продовольчий торговий центр, що і стало підставою Львівської міської ради звернутися до суду.

«Більшість підприємців пішли з ринку ще минулого року, не переживши «ковідних» часів. Торгувати тут залишились по периметру ринку. Попри кримінальне провадження в активній стадії та судові процеси за позовом Львівської міської ради, влітку минулого року на ринку «Добробут» Галінвест незаконно розпочало будівельні роботи та зайнялись пошуком нових орендарів. Будівельні роботи на ринку тоді вдалось зупинити. Але афера з боку власника ринку принесла місту та його мешканцям мільйонні збитки», – розповіли в юридичному департаменті ЛМР.

Нагадаємо, що адміністрація ринку «Добробут» заявляє про спробу рейдерства та публічний тиск.

Натомість Львівська мерія повідомляла, що: «Робота ринку «Добробут» у центрі Львова незаконна», а також про те, що підприємці спробували привласнити землю під ринком «Добробут» на площі Князя Осмомисла та хочуть її продати.

У січні у суд з’явився невідомий до цього орендар ПП «Захід ценз».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *