ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві Байден вшанував пам’ять загиблих на війні українців і завітав до Епіфанія

Наталя Дуляба

|

Під час неанонсованого візиту до Києва 20 лютого президент Джо Байден вшанував пам’ять українців, які загинули у війні з російськими окупантами, а також відвідав Михайлівський Золотоверхий собор. Відповідні фото опублікував Офіс президента України.

Відомо, що спочатку Джо Байден прибув до Маріїнського палацу, де він поспілкувався віч-на-віч із Володимиром Зеленським. Також зустріч тут мали українська й американська делегації.

Коментуючи свій візит напередодні річниці повномасштабного вторгнення РФ, президент Штатів відзначив, що таким чином США хочуть підтвердити свою «непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України».

У Білому домі також уже заявили, що Джо Байден збирається оголосити надання ЗСУ нового пакету допомоги. Він включатиме, зокрема артилерійські боєприпаси, протитанкові системи і радари повітряного спостереження.

Дещо пізніше цього тижня США також оголосять про введення нових санкцій проти Росії, в тому числі й проти її еліти.

Після зустрічей у Маріїнському палаці Джо Байден і Володимир Зеленський вшанували пам’ять українців, які загинули у війні, розпочатій Росією ще в 2014 році на Донбасі. Біля стіни з іменами полеглих захисників вони поклали квіти, а згодом обнялись.

Згодом президент США завітав до Михайлівського Золотоверхогого собору, де його зустрів глава ПЦУ Митрополит Епіфаній.

Як уточнили у пресслужбі ПЦУ, Митрополит Епіфаній подякував Джозефу Байдену за підтримку, яку він особисто, народ і уряд Америки надають Україні у боротьбі проти російської агресії.

У розмові лідер США згадав про свій попередній візит до Києва і відвідини Михайлівського монастиря, а також про зустріч із владикою Епіфанієм у Вашингтоні у вересні 2018 року.

На завершення візиту глава ПЦУ побажав Джо Байдену і всьому американському народу Божого благословення.

Додамо, за даними західних ЗМІ, Джо Байдену пропонували кілька варіантів візиту в Україну, які не включали приїзд до Києва. Відомо, що президент США міг зустрітися з Володимиром Зеленським на кордоні або у Львові, але він таки обрав українську столицю.

Після Києва Байден, як він сам заявив, поїде до Польщі, щоб зустрітися з президентом Анджеєм Дудою та лідерами союзників зі східного флангу й обговорити подальшу підтримку України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *