ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові та області знищено практично всі електропідстанції, – Садовий

Наталя Дуляба

|

Через російські ракетні обстріли на Львівщині знищено майже всі електропідстанції, також значних руйнувань зазнала критична інфраструктура, частина з таких об’єктів відновленню вже не підлягає. Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв’ю РБК-Україна.

«Достатньо багато є руйнувань в межах міста і області. Як правило, це об’єкти критичної інфраструктури. Кожен з цих об’єктів має свого власника, це державні інституції. Частина цих об’єктів все ще функціонує. Велика частина, на превеликий жаль, не піддається відновленню, тому треба заново все перебудовувати. Щоб ви розуміли, у нас знищені практично всі електропідстанції в межах Львова і області», – сказав він.

Через зруйновані електропідстанції у Львові та області є великі проблеми зі світлом. Але за словами мера, енергетики знаходять нестандартні рішення, аби забезпечити електроенергією найважливіші установи та промисловість.

«Так, мешканці страждають, але всі чітко знають, які коли є графіки відключень», – додав Андрій Садовий.

Зауважимо, що останні декілька днів поспіль в енергосистемі України більше немає дефіциту потужностей, тому у Львові та області практично перестали вимикати світло.

Як повідомляв Львівський портал, 10 лютого Росія здійснила чотирнадцяту масовану атаку, випустивши по Україні 71 ракету. 61 із них збила українська ППО. На Львівщині працювала ППО, вибухи було чутно й у самому Львові, але в місті обійшлося без влучань.

Загалом того дня над Львівщиною знищили 9 ворожих ракет, але було потрапляння в енергетичну інфраструктуру. Ще одна ракета ракета впала неподалік Буська відразу зупинки громадського транспорту, але не вибухнула, інша – біля санаторію у Львівському районі. Ніхто не постраждав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *