ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба закликав МОК припинити прикривати злочини рашистів білими прапорами

Андрій Котенський

|

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обурений можливим поверненням російських спортсменів до змагань і закликав Міжнародний олімпійський комітет не прикривати прикрити білими прапорами злочини російських спортсменів, що мовчать про повномасштабну війну в Україні, яку розв’язала терористична Росія.

Кулеба нагадав МОКу, що лише від 24 лютого 2022 року росіяни вбили 231 українського спортсмена.

«З минулого року росіяни вбили 231 українського спортсмена та тренера, 15 поранили, 28 затримали, 4 вважаються зниклими безвісти. Цю геноцидну війну замовляє Путін, але проводять звичайні росіяни. МОК має припинити спроби приховати російські злочини білими прапорами», – повідомив Дмитро Кулеба.

Як відомо, близько 40 країн готують жорстку позицію проти участі РФ і Білорусі в Олімпійських іграх.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Латвія бойкотуватиме Олімпійські ігри через участь РФ та Білорусі. Південна Корея вимагає також роз’яснень від Олімпійської ради Азії через участь росіян та білорусів в Азійських іграх.

Як повідомляв Львівський портал раніше, незважаючи на початок війни Росії проти України, чим РФ та Білорусь порушили «Олімпійське перемир’я», Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступив за допуск російських і білоруських спортсменів до участі в змаганнях, що проводяться в Азії. Таке рішення прийнято на пропозицію Олімпійської ради Азії.

Цікаво, що в середині листопада президент МОК Томас Бах на саміті G20 в Індонезії виступив проти відсторонення російських спортсменів через військову агресію РФ в Україні. Цю заяву Баха на саміті G20 жорстко розкритикували низка Національних олімпійських комітетів країн цивілізованого світу.

До цього Бах заявив, що недопуск до змагань росіян і білорусів порушує принцип «спорт поза політикою» і унеможливлює «чесність проведення змагань».

Базу російських спортсменів, які підтримали повномасштабний напад РФ на Україну можна переглянути тут.

Тим часом Міжнародний союз велосипедистів підтримав повернення на турніри рашистів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *