ОСТАННІ НОВИНИ

Данія не виключає передачу Україні танків

Наталя Дуляба

|

Данія не виключає можливості надання українським військовим танків для боротьби з окупантами. Про це заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен під час свого візиту в Україну 30 січня.

«Від початку цієї війни Данія каже, що буде підтримувати Україну, чим потрібно. Я думаю, що ми довели багатьма справами, що ми дійсно справжній друг України. Звичайно, танки – це те, що ми сьогодні обговорювали. Ми щойно віддали Україні артилерійські системи (19 французьких гаубиць Caesar, – ред.), але танки потрібні також. Ми говорили про різні теми, які зараз важливі для України і на майбутнє також, у тому числі про танки», – сказала Метте Фредеріксен під час брифінгу.

Нагадаємо, після тривалих дискусій Німеччина 25 січня таки ухвалив рішення про надання Збройним Силам України 14 танків Leopard 2 та дозволив реекспорт іншим країнам. Перші танки мають надійти через три місяці, тобто в квітні.

Польща заявила, що крім 14 танків Leopard 2 дасть ЗСУ ще 60 танків PT-91 Twardy. Як попередньо відомо, загалом західні країни мають передати Україні 321 танк.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський каже, що для війни з Росією ЗСУ потрібно додатково від 300 до 500 танків.

Коментуючи зрушення щодо постачання танків Україні, в Євросоюзі кажуть, що це є відповіддю на ескалацію з боку РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *