ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти вбили у Соледарі двох британських волонтерів

Андрій Котенський

|

Рідні британських волонтерів Ендрю Бегшо та Кристофера Перрі, які на початку січня зникли на Донбасі, у вівторок підтвердили, що вони були вбиті під час спроби гуманітарної евакуації з міста Соледар на Донеччині. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Британії, повідомляє Європейська правда.

Сім’я Перрі у заяві сказала, що він поїхав в Україну ще в березні 2022 року, де допоміг урятувати понад 400 людей і багато покинутих домашніх тварин.

«Неможливо передати словами, наскільки нам його не вистачатиме, але він назавжди залишиться в наших серцях. Ми відчуваємо гордість за те, що він обрав нашу сім’ю, аби стати її частиною», – зазначили вони.

Заява рідних загиблого британця була підписана словами «Слава Україні, героям слава», транслітерованими англійськими літерами.

Вони не повідомили, як саме підтвердили смерть Перрі та Бегшоу, але минулого тижня російські ресурси, наближені до ПВК «Вагнера», поширювали фото з тілом Перрі, якого назвивали «добровольцем».

Нагадаємо, на початку січня поліція Донецької області повідомила про зникнення британців Ендрю Бегшо та Кристофера Перрі. Вони зникли 6 січня по дорозі з Краматорська до Соледара, де нині тривають важкі бої.

Бегшо й Перрі останні тижні допомагали з евакуацією людей із зони бойових дій та привозили їм гуманітарну допомогу.

Додамо, що Соледар став однією із найгарячіших точок на фронті. Його рашисти взялись інтенсивно штурмувати, аби обійти неприступний Бахмут.

Окупанти хочуть взяти під свій контроль Соледар та шляхи постачання ЗСУ. Фактично із початку січня тут тривають активні бої, однак російські окупанти не контролюють місто. Тут ворог несе великі втрати, незважаючи на перекидання найбільш боєздатних підрозділів, а також «вагнерівців».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *