ОСТАННІ НОВИНИ

Колишнього заступника міністра Лозинського відправили під домашній арешт

Наталя Дуляба

|

Вищий антикорупційний суд обрав для ексзаступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це пише Українська правда.

Рішення про домашній арешт Лозинського ухвалив суддя Ярослав Шкодін.

Лозинський зобов’язаний цілодобово бути під домашнім арештом. Він також зобов’язаний прибувати за кожною вимогою, не відлучатися з Києва без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Раніше ВАКС арештував Сергія Кривого – ймовірного організатора надання хабаря ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з альтернативою внесення застави 100 000 472 грн.

Також ВАКС призначив Роману Кітнеру у справі про хабар ексзаступнику міністра розвитку громад Василю Лозинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести 805 200 гривень як заставу.

Пособнику Кривого Миколі Лукашику, якому були підконтрольні підприємства, з якими укладали договори поставки обрали арешт з альтернативою внесення застави майже 27 млн грн.

Як повідомляв Львівський портал, заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василя Лозинського затримали за обвинуваченням в отриманні 400 тисяч доларів хабара при закупівлі генераторів.

22 січня, відразу після затримання, його звільнили з посади. Згодом йому оголосили підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки та одержання неправомірної винагороди службовою особою).

У цій справі фігурують ще чотири людини: довірена особа Лозинського, підприємець та двоє його спільників. Усім їм теж уже оголосили підозри.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *