ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін звільнив заступника міністра, якого затримали за хабарництво

Андрій Котенський

|

Кабінетом Міністрів України звільнено з посади виконувача обов’язків Міністра розвитку громад та територій України Василя Лозинського через розкрадання бюджетних коштів. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За словами Олександра Кубракова, Василь Лозинський входив до злочинного угрупування яке розкрадало кошти на закупівлі генераторів. Його затримали під час отримання хабаря у розмірі 400 тисяч доларів.

«Сьогодні рішенням Кабінету Міністрів звільнено Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Нагадаю учора співробітники НАБУ та САП викрили та припинили діяльність організованого злочинного угрупування з розкрадання бюджетних коштів. До складу злочинної групи входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Його затримали під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 400 тис. дол. США. Ці кошти він одержав за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки. Кримінальне провадження було зареєстровано у вересні 2022 року», – повідомив Олександр Кубраков.

Він також повідомив, що в кінці грудня розпочався і досі триває процес ліквідації Міністерства розвитку громад та територій та створення нового об’єднаного Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та базі Мінінфраструктури.

«Дав доручення команді Міністерства розпочати перевірку усіх діючих проєктів Мінрегону, в тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги», – зазначив він.

У той же час САП уже також підтвердила, що Василя Лозинського упіймали на хабарі. За даними відомства, викриття злочинної організації, до складу якої входив заступник міністра, відбулась завдяки оперативному проникненню детективів до складу організованого злочинного угруповання.

«Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн на відновлення об’єктів критичної інфраструктури та забезпечення населення у зимовий період світлом, теплом і водопостачанням. Однак у межах слідства з’ясувалося, що низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Так, перебуваючи у змові з іншими особами, посадовці забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Натомість підприємці мали передати посадовцям за «перемогу» у тендерах 280 млн грн, які становили різницю між реальною та закупною вартістю послуг. Під час проведення обшуків в офісі підприємців було виявлено та вилучено 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. США», – йдеться у повідомленні.

Винуватцям загрожує від 7 до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Раніше Львівський портал повідомляв, що заступника міністра зі Львівщини затримали через хабар. За попередніми даними, Лозинського звинувачують в отриманні 400 тисяч доларів хабара при закупівлі генераторів. Повна сума закупівлі складала 1,8 мільярда гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *