ОСТАННІ НОВИНИ

До України прибув Борис Джонсон

Андрій Котенський

|

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибув в Україну з несподіваним візитом. Відео зустрічі члена британського парламенту оприлюднив Президент України Володимир Зеленський.

Під час зустрічі Володимир Зеленський і Борис Джонсон обмінялися думками щодо практичних кроків, які може здійснити британський політик для того, щоб допомогти Україні в цей важкий час. Зокрема, обговорювалося питання підготовки «саміту миру», який планують провести з метою реалізації формули миру, яку Президент представив лідерам «Групи двадцяти» минулого року.

«Одним із пунктів формули миру є гарантії безпеки для України. Впевнений, що найкращою гарантією для нас було б членство в НАТО. Важливо активно просувати думку про те, що наша держава повинна стати членом Альянсу», – зазначив при зустрічі із Борисом Джонсоном Володимир Зеленський.

За даними ЗМІ експрем’єр Великої Британії також побував  у Бородянці та Бучі на Київщині.

Додамо, що Боріс Джонсон очолював уряд Великої Британії з 2019 по липень 2022 року. На початку липня він подав у відставку після того, як з його кабінету масово пішли міністри. Його наступницею стала Ліз Страсс, яка до цього була главою британського МЗС.

22 жовтня Джонсон здобув підтримку депутатів, необхідну для повторної боротьби за пост прем’єра після відставки Ліз Страс, але зняв свою кандидатуру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *