ОСТАННІ НОВИНИ

Україна задоволена результатами «Рамштайну-8», – Резніков

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони України Олексій Резніков висловив задоволення результатами восьмого засідання Контактної групи з оборони України «Рамштайн» у Німеччині, яке відбулося 20 січня. Про це він сказав в інтерв’ю українській службі Голосу Америки.

«Я дуже задоволений і дуже дякую Ллойду Остіну і Марку Міллі, команді, яка організувала “Рамштайн”, і звісно, приймаючій стороні – Німеччині і її новому міністру пану Борису. Ключові слова, які були важливими, це єдність, своєчасність, негайність надання допомоги, створення спроможності ЗСУ, сектору безпеки і оборони, продовжувати контрнаступальні операції зі звільнення окупованих територій», – сказав Олексій Резніков.

За його міністра, крім оголошеної військової допомоги Україні, «деякі пакети були озвучені за закритими дверима». Він відзначив, що дуже цим задоволений і що це його надихає.

Глава українського Міноборони також розповів, що на засіданні «Рамштайну-8» значну увагу приділили посиленню протиповітряної оборони.

«Це питання серйозно розвивається. Ми говорили на “Рамштайні” не лише про Patriot, а й про інші системи. Мова йде про короткі, середні і дальні можливості дії, так само це стосується по висоті», – зауважив Олексій Резніков.

Зазначимо, що Олексій Резніков заявив, що за результатами «Рамштайну-8» Україна домовилась про початок навчань для своїх військових на німецьких танках Leopard 2.

Хоча міністри оборони пів сотні країн світу не зуміли домовитися щодо постачання Україні танків Leopard. Зі свого боку глава оборонного відомства Німеччини заявив, що консенсус таки буде досягнуто, але не став прогнозувати коли.

Як повідомляв Львівський портал, президент Володимир Зеленський, коментуючи результати цієї зустрічі, відзначив, що не про все можна публічно говорити, але рішення, прийняті на «Рамштайні-8», зміцнять стійкість української армії. Щодо танків, то за них Україні ще доведеться поборотись.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *