ОСТАННІ НОВИНИ

Україна попрощалась із загиблим в авіакатастрофі керівництвом МВС

Наталя Дуляба

|

В суботу, 21 січня, в Українському домі у Києві відбулась церемонія прощання з керівниками і працівниками Міністерства внутрішніх справ, які загинули в авіакатастрофі у Броварах. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

У столиці провели в останню путь керівництво МВС: міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгенія Єніна та державного секретаря МВС Юрія Лубковича.

Крім того, попрощались і Українському домі і з заступницею керівника патронатної служби МВС Тетяною Шутяк, начальником управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Михайлом Павлушком, старшим оперуповноваженим в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Андрієм Маринченком та провідним інспектором Департаменту комунікації МВС Миколою Анацьким.

Всі вони розбились в авіакатастрофі у Борисполі 18 січня.

На церемонію прощання прийшли президент Володимир Зеленський із дружиною Оленою, керівництво Офісу президента, голова Верховної Ради, прем’єр-міністр, інші члени уряду, колеги, родичі та друзі загиблих.

«Біль сповнює серце. Невимовний сум обгортає душу. Щодня Україна втрачає найкращих синів і доньок. Дякую за вашу важливу й гідну працю на благо України. Ви назавжди в наших серцях. Вічна пам’ять», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, вранці 18 січня у Броварах на Київщині розбився вертоліт ДСНС, на борту якого було 9 людей, в тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович та ще двоє посадовців МВС. Ніхто з них не вижив.

Також в авіакатастрофі загинули троє людей з авіаескадрильї спецпризначення: командир борта Олександр Василенко, пілот зі Львівщини Костянтин Коваленко та бортовий механік Іван Касьянов. Прощання з ними проходить 21 січня у Ніжині.

Того ранку гвинтокрил упав біля дитсадка і житлового будинку. Загалом внаслідок катастрофи загинули 14 людей, в тому числі одна дитина.

СБУ розглядає три версії авіакатастрофи у Броварах, серед них є й умисне знищення вертольота. Причину падіння судна встановлює спеціальна комісія.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *