ОСТАННІ НОВИНИ

РФ збирається залучити в'язнів для виробництва зброї, - британська розвідка

Ольга Денисяка

|

Ймовірно, оборонний сектор Росії використовує працю ув‘язнених.Таким чином росіяни намагаються задовільнити потреби виробництва у воєнний час. Про йдеться в огляді розвідки Міноборони Великої Британії.

Як йдеться в повідомленні, у листопаді 2022 року найбільший російський виробник танків «Уралвагонзавод» (УВЗ) після зустрічі з федеральною службою виконання покарань (ФСИН) повідомив, що візьме на роботу 250 ув’язнених.

Також зазначається, що у Росії існує давня традиція праці в’язнів, але з 2017 року примусову працю як вид кримінального покарання було відновлено.

«Маючи один із найвищих показників ув’язнення у світі, ФСВН контролює розгалужену імперію з понад 400 000 ув’язнених, і її часто звинувачують у надзвичайній жорстокості та корупції. Ув’язнені надають російському керівництву унікальний людський ресурс, який вони можуть використовувати для підтримки «спеціальної військової операції», тоді як охочих добровольців не вистачає», – йдеться в повідомленні.

Праця в’язнів, ймовірно, буде особливо затребувана виробниками відносно низькотехнологічної зброї, як-от УВЗ, які майже напевно перебувають під сильним тиском з боку Москви щодо збільшення виробництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *